Σχετικά με μας

Η πρωτοβουλία για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος ξεκίνησε από μια ομάδα δικηγόρων ενεργών στην ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή). Είναι κομμάτι των αποφάσεων της Πανελλαδικής και Διεθνούς Αντιφασιστικής Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 5-6 Οκτώβρη 2013 στην Αθήνα.

Απόφαση των συμμετεχόντων στη Συνάντηση ήταν να δώσουμε τη μάχη για την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής όχι μόνο στους δρόμους και τις γειτονιές, αλλά και στο πεδίο της δικαστικής δίωξης που ξεκίνησε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μέσα από το σκεπτικό που εξηγούμε στη Διακήρυξή μας, αξιώνουμε να είναι το αντιφασιστικό κίνημα πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι όλες οι υποθέσεις που αναφέρονται σε αυτό το blog έχουν αναληφθεί από δικηγόρους που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία μας.  Κάποιοι από τους δικηγόρους που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία έχουν αναλάβει κάποιες από τις υποθέσεις νεοναζιστικής/ρατσιστικής βίας που εκτίθενται στο blog. Θεωρούμε ωστόσο ότι το μέγεθος της υπόθεσης «Χρυσή Αυγή» απαιτεί μια πολύ πιο συλλογική αντιμετώπιση των ζητημάτων που θα ανακύψουν.

Η πρωτοβουλία μας επιχειρεί να συγκροτήσει μια ομάδα νομικών που θα αντιμετωπίσει την υπόθεση «Χρυσή Αυγή» και τις εγκληματικές της ενέργειες ως μια ολότητα.  Θα επιχειρήσουμε να συγκεντρώσουμε στοιχεία για όλες τις υποθέσεις (σε κάποιες αξιοποιώντας την πρόσβαση των πληρεξουσίων δικηγόρων στη δικογραφία), να αναδείξουμε κρυμμένες πτυχές τους, να ξανανοίξουμε ανεξιχνίαστα εγκλήματα για τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτοι οι νεοναζί αλλά ποτέ δεν διερευνήθηκαν, να συνδέσουμε όλες αυτές τις αποσπασματικές πληροφορίες.

Για να φέρουμε σε πέρας ένα τέτοιο έργο, χρειαζόμαστε την «εξουσιοδότηση», την ενίσχυση δηλαδή και την ολόπλευρη στήριξη, του αντιφασιστικού κινήματος και των μαζικών οργανώσεων που πάλεψαν και παλεύουν ενάντια στη Χρυσή Αυγή.

Η δράση μας είναι αφιλοκερδής. Για τα έξοδα της καμπάνιας (δημόσιας αλλά και δικαστικής), απευθυνόμαστε στον κόσμο που επιθυμεί να στηρίξει την προσπάθειά μας. Για να δείτε πώς μπορείτε να ενισχύσετε οικονομικά, πατήστε εδώ.

Για να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας και να πλαισιώσετε την Πρωτοβουλία, στείλτε e-mail στο jailgoldendawn@yahoo.gr.

————————————————–

Η αναπαραγωγή των κειμένων αυτού του διαδικτυακού τόπου είναι ελεύθερη.

Ζητάμε από όσους χρησιμοποιούν τμήματα των κειμένων να παραθέτουν την πηγή (“Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος”) με παραπομπή στο αντίστοιχο ενεργό link.

Σε αναπαραγωγή ολόκληρου ποστ, ζητάμε την παράθεση του αντίστοιχου ενεργού λινκ στην αρχή του κειμένου.

Η αναπαραγωγή των κειμένων για εμπορική χρήση δεν επιτρέπεται χωρίς την ρητή άδειά μας (επικοινωνία: jailgoldendawn@yahoo.gr).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s