Διώξεις αντιφασιστών

Δίωξη της Εργατικής Αλληλεγγύης με χρυσαυγίτικη μήνυση

Στις 12 Δεκέμβρη 2013 καλούνται να δικαστούν η Κατερίνα Θωίδου, ο Τάσος Αναστασιάδης και ο Πάνος Γκαργκάνας ύστερα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, δικηγόρος, έμμισθος συνεργάτης της Χρυσής Αυγής.

Η Κατερίνα Θωίδου είναι δημοσιογράφος της Εργατικής Αλληλεγγύης και μέλος του Συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ με δραστήρια συμμετοχή στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα της Νίκαιας. Ο Τάσος Αναστασιάδης είναι εκδότης της Εργατικής Αλληλεγγύης και συντονιστής της Συνάντησης Εργατικής Αντίστασης, γνωστός σε όλο το συνδικαλιστικό κίνημα για τις καμπάνιες συμπαράστασης σε κάθε απεργιακή μάχη. Ο Πάνος Γκαργκάνας είναι διευθυντής της Εργατικής Αλληλεγγύης, ιδρυτικό μέλος του ΣΕΚ και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το «έγκλημά» τους είναι ότι κατάγγειλαν μέσα από την αρθρογραφία της Εργατικής Αλληλεγγύης στις 21/11/2012 τις μεθοδεύσεις σε βάρος του δικαιώματος να παίρνουν ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών. Η μήνυση κατατέθηκε την επομένη της δημοσίευσης του άρθρου. Γίνεται με βάσει τον «τυποκτόνο» νόμο Βενιζέλου 2243/1994 ο οποίος βάζει σε αμφισβήτηση την ελευθερία του τύπου, καθώς δίνει τη δυνατότητα στον μηνυτή να συλλέξει χρηματικά ποσά, με μίνιμουμ τα 30.000 ευρώ, ακόμα και για την παραμικρή «επιλήψιμη», κατά το δικαστήριο, φράση.

Ο Ι. Ανδριόπουλος είναι ο δικηγόρος ο οποίος είχε τον Αύγουστο του 2010 καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ με στόχο να βγάλει το νόμο Ραγκούση που έδινε με το σταγονόμετρο ιθαγένεια σε παιδιά μεταναστών, αντισυνταγματικό. Μάλιστα ο ίδιος προχώρησε σε νέα προσφυγή τον περασμένο Ιούνιο κατά του Π. Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, για ανακοίνωσή της ΚΕΕΡΦΑ η οποία καταγγέλλει τη μήνυσή του σε βάρος της Εργατικής Αλληλεγγύης:

«Πρόκειται για καθαρή πρόκληση. Την ώρα που αποκαλύπτεται πλέον επίσημα η δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, ένας από τους συνεργάτες αυτής της συμμορίας να εγκαλεί στελέχη της Αριστεράς και του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος», αναφέρει ανακοίνωση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος . «Η υπόθεση θα έπρεπε να πάει στο αρχείο και να ερευνηθεί η έκταση των διασυνδέσεων του μηνυτή με τους δολοφόνους νεοναζί. Καταγγέλουμε αυτή τη δίωξη που εντάσσεται σε μια ολόκληρη εκστρατεία στοχοποίησης της Αριστεράς με τη «θεωρία των δυο άκρων» και καλούμε όλους τους φορείς του εργατικού κινήματος και της δημοκρατικής κοινής γνώμης να συμπαρασταθούν στους τρεις διωκόμενους και στην Εργατική Αλληλεγγύη».

Ο Ι. Ανδριόπουλος ήταν μαζί με τον Παναγιώταρο και τη Θ. Σκορδέλη ένας από τους μηνυτές του Σάββα Μιχαήλ και του Κώστα Μουτζούρη που αθωώθηκαν πανηγυρικά στις αρχές Σεπτέμβρη. Ο Σάββας Μιχαήλ διώχτηκε γιατί το ΕΕΚ είχε βγάλει αντιφασιστικό κάλεσμα για τη συγκέντρωση-απάντηση της αριστεράς στη ρατσιστική σύναξη μίσους στις 9/5/2009 που κάλεσε η γνωστή χρυσαυγίτικη Επιτροπή κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα. Εκείνη η φασιστική σύναξη είχε καταλήξει με τη συνδρομή των ΜΑΤ, που την περιφρουρούσαν από την αντιφασιστική συγκέντρωση, σε πετροπόλεμο στο παλιό Εφετείο όπου είχαν βρει καταφύγιο οι μετανάστες και οι πρόσφυγες.

Συνεργάτης

Ο Ανδριόπουλος έχει δηλώσει ότι: «Στα πλαίσια της Δικηγορικής μου ιδιότητας έχω υπογράψει σύμβαση ιδιωτικού δικαίου από 17.06.2012 προσωπικά με βουλευτή επαρχίας του Κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή με πάγια περιοδική αμοιβή σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 2 του Ν. 1366/1983 ως επιστημονικός συνεργάτης και αποκλειστικά για το κοινοβουλευτικό του έργο». Δηλαδή ο διορισμός του ήταν έτοιμος και έγινε ανήμερα των βουλευτικών εκλογών!

Αμέσως μετά την αρχική αρνητική απόφαση του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ που βγήκε κατόπιν της προσφυγής του είχε δώσει πανηγυρική συνέντευξη στον Ελεύθερο Κόσμο (5/11/2011) στον δημοσιογράφο Δημήτρη Παπαγεωργίου. Ο Παπαγεωργίου είχε προφυλακιστεί για τη συμμετοχή του σε επίθεση νεοναζί σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πανόρμου τον Γενάρη του 2010 και μάλιστα ο Ανδριόπουλος είχε υπογράψει κείμενο υπέρ της αποφυλάκισής του.

Η Εργατική Αλληλεγγύη, η Αριστερά και το αντιφασιστικό κίνημα δεν φιμώνονται. Συνεχίζουμε μαζί με τα συνδικάτα, τις μεταναστευτικές κοινότητες, την αριστερά να διεκδικούμε ιθαγένεια για όλα τα παιδιά των μεταναστών, νόμιμοι οι μετανάστες, έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας.

Σχολιάστε