Υπόθεση Σκορδέλη, κλπ

Ακολουθεί η περιγραφή της επίθεσης και σχετικά στοιχεία της δικογραφίας όπως αυτά παρατίθενται στο από 19/02/2014 πόρισμα των εφετών ανακριτριών για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής:

«Με το 1046/2/151 -γ/17-9-2011 διαβιβαστικό έγγραφο του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών απεστάλησαν συνοδεία α) η Θέμις-Ευαγγελία ΣΚΟΡΔΕΛΗ του Κωνσταντίνου-Παναγιώτη, β) ο Ιωάννης ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ του Ηλία και γ) ο Γεώργιος ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ του Λουκά, οι οποίοι, με ομάδα δεκαπέντε (15) περίπου ατόμων, διερχόμενοι από την οδό Περγάμου, στο ύψος του οικοδομικού αριθμού 23, επιτέθηκαν στους ευρισκόμενους στο σημείο αυτό αλλοδαπούς, υπηκόους Αφγανιστάν και με κλωτσιές, χτύπησαν τον ένα εξ αυτών (Mohammadi Mohammad Ali) και το Raza Mohammad, με ιδιαίτερη σφοδρότητα, σε διάφορα σημεία του σώματός τους, ενώ στη συνέχεια, επιτέθηκαν στο Rahimi Ali, τον οποίο χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές σε διάφορα σημεία του σώματός του καθώς και με αιχμηρό αντικείμενο, τραυματίζοντάς τον στο θώρακα και στην κοιλιακή χώρα. Για τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις έχουν ήδη παραπεμφθεί ως κατηγορούμενοι ενώπιον του αρμοδίου ποινικού δικαστηρίου.

Περί των ανωτέρω κατέθεσαν σχετικά οι : Raza Mohammad, Rahimi Ali και Ιωάννης Δήμος-αστυνομικός, στις από 16-09-2011 και 17-09-2011 συμπληρωματική, 17-09-2011 και 16-09-2011, αντίστοιχα. (Σχετ. No. 107)

Παρατίθενται το από 19-09-2011 ιατρικό σημείωμα του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» καθώς και το από 30-11-2011 Πιστοποιητικό του ιδίου Νοσοκομείου που αφορούν τον RAHIMI ALΙ.»

—————————————————

Δήλωση της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη για την προφυλάκιση της Θ. Σκορδέλη + ενημέρωση από την ενδέκατη αναβολή της σχετικής δίκης

skordeli

Η Ευγενία Κουνιάκη, συνήγορος των αφγανών προσφύγων Ali Rahimi, Mohammadi Mohammad Ali και Raza Mohamad, θυμάτων της φασιστικής επίθεσης της 16/09/2011 στον Άγιο Παντελεήμονα, με δράστες τους Ιωάννη Λουκιανό, Γεώργιο Μαρκουλάκη και Θέμιδα Σκορδέλη, δήλωσε:

H προφυλάκιση της υποψήφιας βουλευτή της Χρυσής Αυγής Θ.Σκορδέλη – με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα – για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ως ύποπτης τέλεσης νέων εγκληματικών πράξεων είναι μια ενέργεια που θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια. Συγκεκριμένα, θα έπρεπε να είχε συμβεί από τις 16/09/2011, όταν το τάγμα εφόδου του Αγίου Παντελεήμονα με την ενεργό συμμετοχή της Σκορδέλη επιτέθηκε απρόκλητα με μαχαιριές δίπλα στην καρδιά, με δολοφονικό δηλαδή σκοπό, στον αφγανό πρόσφυγα Ali Rahimi. Είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι αστυνομία και δικαιοσύνη χαρακτήρισαν, πίσω στο 2011, το έγκλημα αυτό “επικίνδυνη σωματική βλάβη” – στέλνοντάς το στο Μονομελές! – και όχι απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ως πολιτική αγωγή και συνήγοροι των θυμάτων, απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των εγκληματικών πράξεων των χρυσαυγίτικων ταγμάτων εφόδου, τόσο των φυσικών όσο και των ηθικών τους αυτουργών”.

Ενημέρωση:

Στις 22/01/2014 ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής από το Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, μετά από δέκα αναβολές. Πριν ξεκινήσει η συζήτηση της υπόθεσης, η συνήγορος της Σκορδέλη Χριστίνα Τσαμπάζη ζήτησε αναβολή λόγω τραυματισμού που είχε υποστεί στο χέρι της, ενώ ο συνήγορος των άλλων κατηγορουμένων (και υποψήφιος βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων) Βασίλειος Καπερνάρος ζήτησε αναβολή για να παραστεί στη Βουλή όπου συζητούταν η άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Το δικαστήριο αναβλήθηκε για τις 18 Ιούνη 2014.

Advertisements

2 thoughts on “Υπόθεση Σκορδέλη, κλπ

  1. Παράθεμα: Πότε επιτέλους θα δικαστεί το χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου του Αγίου Παντελεήμονα για τα εγκλήματά του; | JailGoldenDawn

  2. Παράθεμα: Πότε επιτέλους θα δικαστεί το χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου του Αγίου Παντελεήμονα για τα εγκλήματά του; | JailGoldenDawn

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s